X
تبلیغات
گیاهان دارویی، خواص و کاربردها - چتریان............(Apiaceae)
گیاهان دارویی، خواص و کاربردها
منو اصلی
به وبلاگ گیاهان دارویی و معطر شهرستان محلات خوش امدید
-----------------------------------------------------------------------------------------
مدیر وبلاگ: محمد هاشمی


-----------------------------------------------------------------------------------------
دوستان میتونن مطالب خودشون رو در مورد گیاهان دارویی به ایمیل من بفرستن تا با اسم خودشون در بلاگ به نمایش گذاشته بشه.
-----------------------------------------------------------------------------------------
برای دریافت جدیدترین مطالب لطفا در خبرنامه پایین صفحه عضو شوید. تا مطالب جدید به ایمیل شما ارسال شود.
------------------------------------------------------------------------------------------
برای استفاده بهتر از مطالب وبلاگ لطفا از بخش راهنمایی وبلاگ استفاده کنید
------------------------------------------------------------------------------------------
اگر مطلب خاصی مد نظر شماست میتوانید از قسمت جستجو در وبلاگ جستجو کنید ومطلبتون رو پیدا کنید
------------------------------------------------------------------------------------------
لطفا سوالات خود را در قسمت پرسش و پاسخ مطرح کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

نویسندگان وبلاگ:
محمد هاشمی
س.علیجانی

موضوعات وبلاگ
.........اخبار...........
.....دانلود کتاب......
...اقتصاد گیاهان دارویی...
.....مطالب متفرقه......
.....راهنمایی وبلاگ.....
فرهنگ لغت گیاهان دارویی
.....پرسش و پاسخ......
...نسخه های گیاهی...
لیست مقالات گیاهان دارویی
...اصلاح گیاهان دارویی...
گیاهان دارویی در استانها
$$فروش سی دی$$
.........مقالات........
___________________
تیره های گیاهان دارویی
گل ساعتی...(Passifloraeae)
چای...............(Theacea)
تیره پسته......(Anacardiaceae)
مورد............(Myrtaceae)
تیره زیرفون.........(Tiliaceae)
فرفیون........(Ephorbiaceae)
بادام هندی.(Combretaceae)
بارهنگ....(Plantaginaceae)
سنبل الطیب(Valerianaceae)
کاسنی.........(Asteraceae)
چتریان............(Apiaceae)
نعناع.............(Lamiaceae)
نخود..........(Legominosae)
میمون...(Scrophulariaceae)
پنیرک...........(Malvaceae)
بادمجان........(Solanaceae)
شاهدانه..(Cannabinaceae)
عناب.........(Rhamnaceae)
گندمیان............(Poaceae)
مرکبات...........(Rutaceae)
خرزهره......(Apocynaceae)
شب بو.......(Brassicaceae)
خشخاش...(Papaveraceae)
کدوئیان.....(Cucurbitaceae)
کتان...............(Linaceae)
گل سرخ.........(Rosaceae)
زنجبیل......(Zingiberaceae)
آقطی.......(Caprifoliaceae)
پامچال.........(Primulaceae)
آلاله........(Rununculaceae)
جینکو.........(Ginkgoaceae)
علف چای....(Hypericaceae)
بلوط..............(Faguceae)
گزنه.............(Urticaceae)
توت...............(Moraceae)
اسفناج..(Chenopodiaceae)
گاو زبان....(Boragianaceae)
هفت بند....(Polygonaceae)
زیتون..............(Oleaceae)
سوسن............(Liliaceae)
شاه پسند....(Verbinaceae)
زرشک......(Berberidaceae)
گل شیپوری.......(Araceae)
گل ارکیده.....(Orchidaceae)
دم اسبیان...(Equisetaceae)
روناس...........(Rubiaceae)
سرخدار..........(Taxaceae)
عشقه...........(Araliaceae)
نخل..............(Palmaceae)
آمار و امکانات وبلاگ
طراح قالب
http://www.temx.vcp.com
طراح قالب : مهدی سلطانی

RSS
لینک دوستان
سبز نیوز
پرورش گل و درختچه زينتي
فروشگاه آيدين طب
جوانان بر بلنداي هلال شهر گل ها
ارتباط با دکتر سعید دوازده امامی
مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی
خداحافظ دانشگاه مهرگان
جهرم آلوئه ورا
پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی
میزگرد تغذیه
گلساران شمال
1001 موضوع علمی
animalscience
zist2009
مسائل مربوط به دام و طیـور
کــتابخـــانه الکـترونیـــک
عکس گیـــــاهان داروئــــــــی1
عکـس گیاهـــــان داروئی(ویژه)2
عمــو عطـار
صنــایع غذایی
داروی طبیعت
فصلنامه تحقيقات گياهان دارويي ايران
تالار تخصصی کشـاورزی ایران
تحقیقات گیاهان دارویی
کشـاورزی و باغبــــــانی
پایــگاه مقـالات فارسی
کانون دانشجــــــویان و فارغ التحصیلان
تحقیــقات علمـی
لیــست سایتـهای علمی
بهداشت و سلامت گروه کاسپین
ترویج استـان مرکزی
دانشگاه مهرگان محلات
دانشجویان مامایی دانشگاه قم
گیاهان دارویی سینا (ساوه)
گیاهان دارویی
گیاهان دارویی آلورز
باغداری
دانشجویان دانشــــــگاه ساری
مهــر ورزان جــوان
مهندسی کشــــاورزی و اصلاح نباتات
شــرکت باریج اسانس
گلهای باغ بهشـــت( وبلاگ دارویی)
همه چیـز در مورد مرکبات
وبلاگ تن سـالم
زراعت
مهندسین کشاورزی
جامع طب سوزنی ایران
آبخیزداری
انجمن علمی مهندسی اقتصاد کشاورزی
اکولوژی بوم شناسی Ecology
گیاهنامه
موتور جستجوی کشاورزی
گیاه شناسی ساری
ایستگاه حرفه و فن دیر
دانشجویان آبخیزداری شیراز
تکنولوژی باغبانی
مهندسین معماری و فضای سبز
منابع طبیعی استان کردستان
مطالب و اخبار بیوتکنولوژی
زیست شناسی بلداجی
مهندسی منابع طبیعی
درباره گیاهپزشکی چه می دانید؟
دانستنیهای گیاهان دارویی
زیست شناسی دانشگاه مازندران
گیاهپزشکی آنلاین
سایت متخصصان ایرانی
وبلاگ کشاورزی محتشمی QWEB
انجمن علمي فيزيك
آموزشگاه كشاورزي سبز ايران
دانشجویان باغبانی دانشگاه شهرکرد
وبلاگ تخصصی علوم باغبانی
مجلهاينترنتي هرزويل
دانشجو
چرتكه براي اقتصاد دوستان
scholar
::: طراح قالب های رایگان :::
پيوندهای روزانه
هويج، چربي خون را تا 20 درصد كاهش مي‌دهد
کد خبر : 13224 تاريخ ارسال : 9آبان1387  سلامت نیوز

هویج

هويج، چربي خون را 10 تا 20 درصد كاهش مي‌دهد.

هويج مي‌تواند كلسترول خون را كاهش دهد. علاوه بر آن نوشيدن يك ليوان آب هويج، سبب كاهش سميت و كاهش اثر كلسترول بد خون در انسداد شريان‌ها مي‌شود.

همچنين، هويج در صورتي كه قبل از غذا ميل شود، موجب كاهش اشتها شده و در رژيم‌هاي لاغري كاربرد دارد.

لازم به ذكر است، مهمترين مصارف درماني هويج عبارتند از درمان اسهال، ضعف بينايي، كاهنده چربي مضر خون، درمان سوختگي،‌ دفع سنگ كليه،‌ تقويت رشد بدن و تقويت عمومي بدن در دوران نقاهت بيماري‌ها مي‌باشد.


سودمندی هویج و گوجه فرنگی در كاهش چربی خون


مصرف منظم عصاره هویج یا گوجه فرنگی ، چربی های زیانبار خون را كاهش می دهد .

گروهی از پژوهشگران دانشكده پزشكی دانشگاه علوم پزشكی بابل ، تاثیر مصرف منظم هویج و گوجه فرنگی را در دوره ای كوتاه مدت بر غلظت چربی های خون شماری از موش های صحرایی بررسی كردند .

بر اساس این بررسی كه مشروح آن در مجله علمی دانشگاه علوم پزشكی بیرجند منتشر شد ، مصرف روزانه یك میلی لیتر عصاره هویج یا گوجه فرنگی به مدت دو هفته ، غلظت كلسترول زیانبار یا در اصطلاح كلسترول ال دی ال خون را كاهش می دهد .

به گفته پژوهشگران : با توجه به این بررسی مصرف عصاره هویج یا گوجه فرنگی با كاهش میزان كلسترول زیانبار خون در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی موثر است
.



+ موضوع مطلب : .........اخبار...........
+ نوشته شده در پنجشنبه سیزدهم آبان 1389 توسط محمد هاشمی | لينک ثابت |
اشق
اشق( oshagh)

                                گیاه اشق

مشخصات گیاه: چند ساه و راست است که تا ارتفاع 3 متر رشد می کند و دارای ساقه های کلفت برگهای بزرگ و ساقه های گلدار متراکم می باشد. که حاوی گلهای سفید و کوچک چتری است. میوه خشک و کوچک این گیاه در مرحله بلوغ به دو نیمه قابل تقسیم است. این گیاه یک بار میوه می دهد و پس از آن از بین می رود.

گروه درمانی: خلط آور ، ضد تشنج و محرک

 



+ موضوع مطلب : چتریان............(Apiaceae)
+ نوشته شده در یکشنبه چهارم بهمن 1388 توسط محمد هاشمی | لينک ثابت |
استفاده از گياه طب سنتي ايراني براي توليد داروي آنفلوآنزاي خوکي

این مطلب از وبلاگ شرکت تعاونی دانش آموختگان کشاورزی قم گرفته شده

محققان در دانشگاه کائوژينگ تايوان عوامل شيميايي ضد ويروسي قدرتمندي در گياه محلي ايراني کشف کرده اند که مي تواند در از بين بردن ويروس جديد آنفلوآنزا موثر واقع شود.

              Ferula Asafetida

به گزارش خبرگزاري مهر، دانشمندان در دانشگاه پزشکي کائوژيونگ در تايوان دريافته اند ريشه هاي گياهي که در سال 1918 براي مقابله با اپيدمي آنفولانزاي اسپانيايي مورد استفاده قرار مي گرفته است مي تواند آنتي ويروسي طبيعي توليد کند که قادر به از بين بردن ويروس H1N1 اپيدمي آنفولانزاي خوکي است.




+ موضوع مطلب : .....مطالب متفرقه......
+ نوشته شده در چهارشنبه سیزدهم آبان 1388 توسط محمد هاشمی | لينک ثابت |
زیره سبز

مشخصات

زيره سبز گياهي است يكساله علفي كه ارتفاع آن تا 60 سانتي متر مي رسد.برگهاي آن مانند زيره سياه بريده شده به شكل نوارهاي باريك نخي شكل و سبز مي باشد.گلهاي آن كوچك سفيد و صورتي و به طور چتر مركب در انتهاي ساقه گل دهنده در در ماهها يارديبهشت و خرداد ظاهر مي شود.ميوه آن به طول 5 ميلي متر و باريك در دو انتها و بسيار معطر و نافذ با طعمي گرم كه در آلمان مرسوم است با نان و در هلند با پنير مخلوط مي نمايند و رنگ آن سبز و خاكستري ودر بعضي واريته ها حتي سفيد وزرد است.ريشه آن دراز عمودي است.اين گياه ابتدا در سواحل نيل مي روييده ولي حالا به طور وحشي در نواحي وسيعي با آب و هواي مديترانه اي مي رويد.در ايران در تبريز و ساير نقاط كاشته ميشود.



+ موضوع مطلب : چتریان............(Apiaceae)
+ نوشته شده در شنبه بیست و سوم آذر 1387 توسط محمد هاشمی | لينک ثابت |
شبت یا شوید

شوید(Dill) گیاهی است یک ساله به ارتفاع 30 سانتی متر تا یک متر(گاهی بیشتر) و دارای ریشه راست، مخروطی شکل و به رنگ سفید است. طول ریشه متغیر و بین 10 تا 30 سانتی متر می باشد. ساقه آن منشعب استوانه ای بی کُرک، دارای خطوط طولی و در محل گره ها کمی فرو رفته است.

برگ های تازه و خشک شده این گیاه مانند زیره سیاه ، معطر می باشند و برای طعم دهی در خیلی از غذاها به کار برده می شوند.

زمان و نحوه کاشت شوید به چگونگی استفاده از اجزای گیاه(بذر یا پیکر رویشی) بستگی دارد.

اگر هدف از کاشت، تهیه بذر و استخراج اسانس از پیکر رویشی گیاه باشد، زمان مناسب برای کاشت شوید اوایل بهار(اواخر اسفند) می باشد. ولی اگر هدف از کاشت شوید، استفاده به عنوان ادویه و سبزی باشد، از اواسط فروردین تا اواخر اردیبهشت زمان مناسب کاشت گیاه می باشد. کاشت این گیاه بسیار راحت می باشد، به همین دلیل این گیاه برای کسانی که برای اولین بار می خواهند گیاهی را بکارند، بسیار مناسب است.



+ موضوع مطلب : چتریان............(Apiaceae)
+ نوشته شده در شنبه بیست و سوم آذر 1387 توسط محمد هاشمی | لينک ثابت |
انیسون یا بادیان رومی

شرح گیاه

گیاهی است علفی، یکساله دارای ریشه راست دوکی شکل و ساقه بی کرک و استوانه ای به ارتفاع 30 تا 50 سانتی متر است. برگهائی بر 3 نوع کاملاً متفاوت دارد بطوریکه انواع واقع در ساقه ، قلبی شکل، مدور با بریدگیهای دندانه دار ولی برگهای قسمت های وسط ساقه ، مرکب از 3 یا 5 برگچه نوک تیز و برگهای انتهایی ساقه، سه قسمتی و دارای تقسیمات باریک و کامل است. گلهای کوچک و سفید رنگ آن ، مجموعاً به صورت چتر مرکب مجتمع می گردد. پایه چتر اصلی آن فاقد انولوکر و یا بندرت داری 2-3 براکته ولی پایه چترهای فرعی، فاقد انولوسل (براکته های کوچک) است. هر گل آن دارای 5 کاسبرگ کوچک (گاهی فاقد کاسبرگ) 5 گلبرگ سفید بیضوی و 5 پرچم بلند تر از گلبرگهاست. میوه اش کوچک، بیضوی یا گلابی شکل، به طول 3 تا 4 سانتی متر، به عرض 5/1 تا2 میلی متر و به رنگ سبز مایل به خاکستری یا زرد مایل به سبز است. بر روی میوه آن 5 خط طولی مشخص دیده می شود.



+ موضوع مطلب : چتریان............(Apiaceae)
+ نوشته شده در جمعه بیست و دوم آذر 1387 توسط محمد هاشمی | لينک ثابت |
زیره سیاه

زیره گیاهی است علفی و دو ساله، به ارتفاع 60 سانتی متر. ساقه های زیره تو خالی، شیاردار و از قاعده، دارای انشعاباتی است. برگ های این گیاه دارای بریدگی زیاد است، به طوری که به صورت نخ مانند درآمده و به رنگ سبز روشن می باشند.

برگ هایی که در قاعده ی گیاه قرار دارند، دارای دم برگ کوتاه و غلاف مانند هستند. گل های این گیاه، کوچک، سفید و گاهی صورتی، به صورت مجتمع چتر مرکب هستند. میوه های زیره، کشیده و نوک تیز، به طول تا 6 میلی متر و به رنگ قهوه ای و گاهی قهوه ای شکلاتی یا مایل به زرد می باشند. تمام قسمت های گیاه به ویژه میوه ها، دارای بوی خوب و معطر هستند. قسمت مورد استفاده ی زیره، میوه های آن است که به طور مستقیم از آن و یا از اسانس آن، استفاده های بسیار زیاد به عمل می آید.


+ موضوع مطلب : چتریان............(Apiaceae)
+ نوشته شده در سه شنبه نوزدهم آذر 1387 توسط محمد هاشمی | لينک ثابت |
آنغوزه

خصوصیات گیاه شناسی:

این جنس 172گونه گیاه تنومند دائمی در دنیا و 30گونه در ایران دارد، انقوزه گیاهی پایا با ریشه های زیر زمینی (ریزوم)و ضخیم، دارای ساقه ای قوی است. این گیاه حداقل در پنج سال اول تولید برگهای طوقه ای تولید میکند که روی سطح زمین قرار میگیرند. رنگ برگ سبز تیره و دارای بریدگیهای عمیق که به طور ملایم تقسیم شده و بوی نامطبوع وسیر مانند دارد و از میان برگها ساقه ای راست و استوانه ای به ارتفاع 2 تا 5/2 متر میرسد. برگهای پائینی ساقه عموما" گوشتدار به طول 50 تا 60 سانتیمتر، فاقد دمبرگ، منقسم و به قطعاتی با تقسیم های فرعی دندانه دار، ساقه دارای فرورفتگی های متعدد وسطح ان پوشیده از سلولهای کرک مانند است. در انتهای ساقه مجموعه ای از گلهای زرد رنگ و مجتمع به صورت گل اذین چتر مرکب ختم میشود این گیاه منوکارپیک است. میوه شیزوکارپ(دوفندقه)، بیضوی نسبتا" مسطح و دارای 5خط مشخص در هر مریکارپ، دو فندقه در زمان رسیدن از یکدیگر جدا شده و هر کدام به یک بذر تبدیل وریزش می کنند، رنگ میوه قهوه ای تیره یا خرمایی رنگ و بوی تندی دارد.
محل رویش: این گیاه در اراضی بایر مناطق گرم اسیا میروید. بومی استپ های شرق ایران و غرب افغانستان است.
پراکنش درایران: خراسان، بلوچستان(دامنه های تفتان)،کرمان ،لار و جنوب ایران


+ موضوع مطلب : چتریان............(Apiaceae)
+ نوشته شده در سه شنبه نوزدهم آذر 1387 توسط محمد هاشمی | لينک ثابت |
زیره سیاه ایرانی

معرفی و گیاهشناسی    
زیره سیاه ایرانی (کرمانی) گیاهی است چند ساله با ارتفاع تقریبا 6۰ سانتی متر، 14=2n، دارای ریشه غده ای سیاه رنگ، ساقه تو خالی، برگ های سبز رنگ با بریدگی بسیار که به صورت نوار نخ مانندی در آمده اند. معمولا برگ های پایین شامل دو بار تقسیمات شانه ای عمیق دارای دمبرگ و برگهای بالایی بدون دمبرگ و دارای قطعات سیخک مانند می باشند. گلها به رنگ سفید یا کرم رنگ که در انتهای ساقه های اصلی و فرعی به صورت چتر مرکب ظاهر می شوند. گرده افشانی اش توسط حشرات صورت می گیرد. میوه اش به شکل فندقه دو قسمتی است.
جنس Bunium دارای 14 گونه می باشد که B.persicum فراوان ترین گونه می باشد. در کاوش های باستانی در شهر سوخته زابل مشخص شده است که مردم آن در پنج هزار سال پیش زیره سیاه را می شناختند.



+ موضوع مطلب : چتریان............(Apiaceae)
+ نوشته شده در سه شنبه نوزدهم آذر 1387 توسط محمد هاشمی | لينک ثابت |
باریجه

معرفی و گیاهشناسی
باريجه گياهي چند ساله، يک پايه، با ريشه غده اي و حجيم که پوست ريشه قهوه اي رنگ و ضخامت آن يک تا سه ميلي متر است . قطر غده  6تا 17 سانتي متر می باشد. برگ هاي اوليه باريک و ضخيم و شبيه برگ گندميان است ، ولي برگ هاي گياه کامل داراي بريدگي هاي زياد و به رنگ سبز مايل به خاکستري و پوشيده از کرک هاي ريز و کوتاه است. برگ ها به طول 20 تا 30 سانتي متر و به صورت رزت قرار گرفته اند. برگها عطر و بوي خاصي دارند.
باریجه گياهي مونوکارپيک است يعني تنها يک بار گل مي دهد. در چند سال اول رويش، برگهايي طوقه اي توليد مي کند و در سال آخر رويش به ساقه مي رود و گل و ميوه توليد مي کند. گل هاي آن زرد رنگ و به صورت چتر مرکب است. ميوه آن شيزوکارپ است. بذور بيضوي کشيده با طول 5/1 تا 2 برابر عرض دانه، به رنگ زرد روشن که در قسمت مياني به رنگ قهوه اي روشن است، بذور سبک، در قسمت داخلي کمي فرو رفته و در قسمت پشتي داراي 4 تا 5 نوار طولي کمي برجسته است. از تمام اندامهاي گياه بوي تند و مخصوصی به استشمام مي رسد.
گياهي روز بلند است و دوره خواب فيزيولوژيك اين گياه از تير ماه تا اواسط اسفند ماه است.



+ موضوع مطلب : چتریان............(Apiaceae)
+ نوشته شده در سه شنبه نوزدهم آذر 1387 توسط محمد هاشمی | لينک ثابت |
گلپر

شرح گیاه

گیاهی است علفی، چند ساله و کلیه اعضای آن معطر می باشد. برگهای آن با چاکهای عمیق به شکل پنجه غاز شبیه برگ آنژلیکا،به طوری که این چاک ها برگ را به چند نیمه برگ تقسیم می کند و هر نیمه برگ نوک تیز و دندانه دار است. گلهای آن سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقه های گل‌دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر می شود. میوه آن تخم مرغی کمی ضخیم و معطر به رنگ سبز تیره به طول 5/1 تا 1 سانتی متر است.میوه های این گونه برای مطبوع ساختن ترشیجات خانگی مصرف می شوند. گونه های دیگر گلپر (مثل گونه کاندیکانز) در صنعت داروسازی کاربرد دارد . گونه های گلپر به صورت وحشی می رویند که جهت رفع نیاز صنعتی به کشت آن اقدام می شود.

+ موضوع مطلب : چتریان............(Apiaceae)
+ نوشته شده در سه شنبه نوزدهم آذر 1387 توسط محمد هاشمی | لينک ثابت |
گشنیز
گشنيز گياهي است علفي و يكساله ، برنگ سبز كه ارتفاع آن تا 80 سانتيمتر نيز مي رسد . برگهاي آن به دو شكل ظاهر مي شود آنهائي كه در قاعده ساقه وجود دارد بشكل دندانه دار و ديگري در طول ساقه كه باريك و نخي شكل مي باشند .
قسمت مورد استفاده گياه ،‌ساقه و برگ و ميوه آن است . ميوه گشنيز گرد و برنگ زرد مي باشد . بوي تازه آن مطبوع نبوده و تقريبا بد بو است ولي بر اثر خشك شدن اين بو از بين رفته و خوشبو مي شود . حتي نام لاتين گشنيز از لغت يوناني Korio مشتق شده كه به معني بد بو است .


+ موضوع مطلب : چتریان............(Apiaceae)
+ نوشته شده در سه شنبه نوزدهم آذر 1387 توسط محمد هاشمی | لينک ثابت |
مطالب اخیر